Oplevering renovatie monument Slootermeerschool

Oplevering renovatie monument Slootermeerschool Amsterdam Nieuw-West

 

Afgelopen vrijdag was de oplevering van de renovatie van het monument Slootermeerschool in Amsterdam Nieuw West. Voor Stichting Westelijke Tuinsteden mocht HEVO het Risicodragend Project Management voeren van deze renovatie met een schitterend resultaat!
Een van de best bewaarde H-scholen in Amsterdam Nieuw West is gerenoveerd. De Slotermeerschool heeft een vloeroppervlakte van ca 3.500 m² en bestaat uit ruime klaslokalen, grote Aula en een gymzaal. De H-school, gebouwd in de jaren 50, is verbouwd om functioneel en installatie technisch weer klaar voor de toekomst. Het naoorlogs erfgoed is een type basisschool die zich kenmerk door de plattegrond van het gebouw in de vorm van een H.

 

In de wederopbouw periode tussen 1954 en 1960 zijn er door de Dienst Publieke Werken 10 exemplaren van gebouwd in de Westelijke Tuinsteden van Amsterdam. Inmiddels zijn er nog 5 van over en daar is de Slootermeerschool een van. In 2011 is ze opgenomen in de lijst van beschermde monumenten en in 2012 zijn er extra lokalen toegevoegd in een nieuwbouw ernaast. Het hoofdgebouw heeft een ingrijpende renovatie ondergaan en de gymzaal is 3 meter verlengd.

TEAM

Door samenwerking met Rowin Petersma, Pieters, Klictet, Peutz en Xandloper als adviseurs en Putter, Klaver, Willems Uden en Schuurman als uitvoerende partijen is dit gebouw uit 1954 weer klaar voor de toekomst. Er is in het verduurzaamde gebouw ruimte gecreëerd voor een hedendaagse onderwijsvisie gecombineerd met een goed binnenklimaat. Aan het schoolplein en de meubels wordt nog gewerkt door Van der Tol en Kolk Interieurs. Vanuit HEVO hebben Winifred van den Bosch, Jos Ramakers en Eric Kroeze dit project begeleid.